Сгодините тялото ни показва признаци на стареене като бръчки, отпусната кожа,

...
Сгодините тялото ни показва признаци на стареене като бръчки, отпусната кожа,
Коментари Харесай

Сиви коси твърде рано? Какви са причините и какво може да направите

Сгодините тялото ни демонстрира признаци на стареене като бръчки, отпусната кожа, косопад и сиви коси. Това е нещо, от което никой не може да избяга, тъй като е биологичен и натурален развой, през който всички ще преминем. 
Сивите коси обаче не се появяват единствено в преклонна възраст, има и доста младежи, които имат този проблем, само че за какво се случва? 

Генетиката е тясно обвързвана с появяването на тези нежелани сиви косми .

Затова проверете фамилната си история, с цел да видите дали има опция това да се дължи на вашите гени. От друга страна привички като тютюнопушене, несъразмерна консумация на алкохол, малко отмора и неприятна диета също са аспекти, които способстват за побеляването на косата в ранна възраст.

Фактори на околната среда като замърсяване и несъразмерна слънчева светлина, даже солена вода ,

могат да допринесат за по-тънки и по-чупливи кичури коса, което води до загуба на меланин. Той стопира да се създава в корена на косъма и в някои области могат да порастват нови косми без пигмент.

Що се отнася до генетиката, появяването на тези сиви коси в ранна възраст е допустима. Може да ви липсва специфичен протеин, който дефинира цвета на косата и въздейства върху побеляването.

Емоционални фактори като стрес могат да допринесат за намаление на вашия меланин

и затова за ранно побеляване на косата ви. В допълнение към генетиката и външните фактори, несъразмерният стрес и тревога ще подкрепят ранното побеляване на косата. Въпреки че няма да стане за една нощ, ще го забележите с течение на времето. 

Смята се, че на хората с по-бяла кожа косата им стартира да побелява нормално сред 35 и 45 години ,

азиатците могат да станат очевидци на това на 45, а тези с по-тъмен цвят кожа ще виждат смяната в косата си към 55.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР